Den nye sparingen

Interessen for økonomi og hvordan vi tar vare på våre sparepenger er noe som opptar oss nordmenn mer og mer, og med tanke på den økonomiske utviklingen i Norge og fremtidsutsiktene som venter er kanskje ikke det så veldig rart. Sparing på bok vet vi at ikke lønner seg spesielt godt, men hva er det da som er lurt å gjøre?

cfd yiego

Har man et langsiktig perspektiv så er det ingen tvil om at det å bevege seg inn i aksjemarkedet, og da spesielt sparing i aksjefond, kan være er lurt skritt å ta. Ekspertene råder oss til å spare jevnt og trutt hver eneste måned for på den måten å minimere risikoen, men samtidig sikre oss god avkastning – over tid. Sparer man i fond over tid og med et lite beløp hver måned har man altså gode muligheter til å gjøre det godt. Men; for noen går dette rett og slett for sakte, og som vi også vet: nordmenn elsker å ta risikoer, og det er nettopp dette vi skal snakke litt om i denne artikkelen.

Hvis du har sett på tv i det siste har du kanskje bitt deg merke i reklamer som vi tidligere ikke har sett sendt på eteren, men som nå begynner å bre om seg. Det vi snakker om er den finansielle aktiviteten som går under navnet CFD handel, og det er nettopp dette vi skal se litt nærmere på her. Det finnes en god del sider som har spesialisert seg på dette og hvis vi skal være ærlig så er dette noe som kan minne om det som så populært kalles for finansakrobatikk!

Interessen for dette skjøt virkelig i været for noen måneder siden da en ung nordmann ved navn Håkon Fuglås ble intervjuet i en finansavis og hvor det kom fram at han hadde levert en fenomenal avkastning på sine investeringer på over 60% over en periode på tre måneder. Han anvende seg av en plattform som går under navnet eToro og dette er noe helt spesielt. Her kan man som fersk investor faktisk kopiere andre investorer ved å klikke på ‘Copy’, og alle investeringene som den aktuelle personen gjør vil dermed også gjennomføres også hos deg. Hvis nevnte Fuglås investerer 30% i EUR/USD så vil også du investere 30% av din kapital i EURUSD. Du får dermed den samme avkastningen som den investoren du har kopiert, og har du kopiert noen som er dyktige kan du smile hele veien til banken.

Men vi må få komme med en liten advarende pekefinger: CFD handel er veldig risikabelt og det er en god grunn til at vi sier det. Handelen foregår på marginer og du har dermed muligheten til å benytte deg av giring. Giring betyr kort og godt at du investerer for betydelig mer enn hva du faktisk betaler for, og at både avkastning og tap kan bli forstørret. En endring i en aksje på 1% vil dermed kunne bli på 25% i din handel hvis du har en giring på 25x – noe som er ganske vanlig.

Har kan man altså fort gå på en smell, så det er viktig å vite hva man gjør før man foretar investeringer på egen hånd. Men at dette potensielt kan være veldig lukrativt er det overhodet ingen tvil om!

Sjekk ut den nettsiden som vi har linket til for å få mer utfyllende informasjon om denne investeringsformen. Det er utrolig spennende hvis du er interessert i finansverdenen, og her kan du handle på hva du vil. Husk at du ikke eier de aksjene du investerer i, men at du kan dra nytte av deres bevegelser på aksjemarkedet. Aksjen er et underliggende instrument som fungerer som en referanseverdi! Du kan investerte i indekser, valuta, aksjer, råvarer og opsjoner, så her er mulighetene mange!