Kjøp av ny sykkel

Kjøpe ny sykkel

Skal du kjøpe ny sykkel? Det er mye å velge mellom, men ikke bruk en månedslønn på det!

Sommeren går unektelig mot slutten, det er det ingen tvil om, og mange har nok utvilsomt brukt mye av tiden de siste månedene til å sykle – enten som trening eller rett og slett bare som pur moro!

I denne perioden har det vært flere store sykkelløp på TV, og vi har virkelig sett mange mosjonister som har racet etter veien for å komme i litt bedre form. På samme måte er det mange som trekker ut i skogen og naturen med sine terrengsykler for å trene der. Begge deler er like gøy, men du har kanskje merket at du egentlig har lyst på ny sykkel? Det er du nok garantert ikke alene om, og nå som sesongen nærmer seg slutten kan du gjøre virkelig gode kjøp i butikken eller på nettet!

Du må rett og slett bare vite hva det er du skal lete etter og dermed kan du gjøre en aldri så lite kupp når du skal ut på shoppingtur!

Utenfor sesong lønner seg

Sykkelshopping er virkelig morsomt og ingenting slår følelsen når man har setter seg på en ny sykkel og tråkker i vei de første meterne med den nye investeringen. Det er mulig å få sykler i alle prisklasser og man kan enkelt finne en sykkel som koster bare 1500-2000 kroner, men som vi vet så er ikke Biltema-syklene spesielt gode å sykle på og heller ikke er det spesielt holdbare. Det er jo en grunn til at de er billige og det er jo naturligvis fordi de er skrudd sammen av billige komponenter.

Kjøp sykkel utenfor sesong

Kjøp sykkelen utenfor sesong – det lønner seg!

Billige komponenter gir dårligere holdbarhet og det fører til at man i langt større grad vil bli plaget med deler som går i stykker, kjeder som hopper av og så videre. Det er mer til irritasjon enn glede, så da kan man rett og slett la være. Da er det faktisk bedre å spare litt ekstra med penger og heller vente til man har råd til å kjøpe seg en bedre sykkel enn dét.

Som vi sa i innledningen: hvis du venter til utenfor sesongen kan du virkelig gjøre gode kjøp og da snakker vi om at du fort kan spare mange tusen kroner på en god sykkel. Dette er det naturligvis smart å gjøre, men det er jo ikke alle som vil vente til senhøsten eller vinteren med å kjøpe seg ny sykkel. Derfor er det mange som faktisk velger å ta noen tusenlapper i ‘tap’ slik at de får sykkelen sin så fort som mulig. Hvis du ikke har penger til dette akkurat nå kan du for eksempel kontakte et selskap som Lånemäklaren.se og ha finansieringen på plass i løpet av noen få timer. Bare ro ned: du trenger ikke mer enn 10.000 kroner når du skal shoppe sykkel, med mindre du er en profesjonell idrettsutøver.

10.000 kroner er mer enn nok!

Mange frykter at de må ut med en snau månedslønn for å få seg en sykkel som kan gjøre jobben for dem, og for å få noe av god kvalitet, men dette er naturligvis bare tull og jåleri. For 10.000 kroner får du en meget god sykkel som vil gjøre jobben for deg så god som noen annen sykkel – det er det ingen som helst tvil om. Og er det slik at du konkurrerer med kompisene dine eller venninnene dine så er det heller ingen fare: kvaliteten på sykkelen vil ha minimalt å si – og det er et utsagn som vi glatt kan stå for.

For det er egentlig så enkelt som dette: ingen av dem du ‘konkurrerer’ med er profesjonelle syklister, og dermed har innsatsen og kondisjonen egentlig alt å si. Du kan omtrent sykle på en veltepetter hvis du måtte ønske det (litt overdrevent selvsagt) og klare å slå de andre – så fremt du er i bedre form. Det er proffene som kjenner forskjellen på en sykkel på 30.000 og 40.000 kroner og da går det i stor grad på vektreduksjon. Med andre ord: du kan sykle opp bakkene like godt som dine venner, selv om de har langt bedre sykler. Forskjellen er kanskje hvis de er i bedre form enn deg, og da har du jo et annet punkt som du kan jobbe med!

Tips til kjøp av sykkel

Når du skal kjøpe deg ny sykkel er det er par ting du må huske på, og en av de viktigste som sådan er bruksområdet. Hva skal du bruke sykkelen til? Skal du ut i terrenget, skal du trene langs landevei eller trenger du en sykkel som kan ta deg fra A til B? I så måte kan vi si at det finnes tre forskjellige typer sykler: racer, terreng og hybrid.

Raceren bruker man selvsagt til rask sykling langs landeveiene, og er naturligvis ikke en sykkel man tar med seg inn på grusveien. Man har dog cyclocross-sykler tilgjengelig, og dette er racersykler med langt mer solide dekk. Skal man ut på tøffe turer på skogsveier og langs stier er naturligvis terrengsykkelen et opplagt valg. Å treningssykle langs landeveien med grove dekk som man har på en terrengsykkel er ingen god opplevelse og man føler at man får svært lite igjen for hvert tråkk.

Hybridsykkel godt valg

Hybridsykkelen er i de fleste tilfeller et godt valg!

Hybridsykkelen er en kombinasjon av både terreng og racer, og har derfor en solid ramme med forholdvis tynne dekk. Dekkene er allikevel såpass robuste at de tåler en tur på grusveien. I tillegg har denne sykkelen større hjul som gjør at kilometerne kjapt går unna når man befinner seg på landeveien.

Husk også på at vekten på sykkelen har en innvirkning på prisen. Nå er det naturligvis slik at en landeveissykkel i utgangspunktet er lettere enn for eksempel en terrengsykkel, men tommelfingerregelen er at jo lettere sykkelen er jo stivere er prisen. Det er når du begynner å bevege deg under 10-kilosmerket at tusenlappene fort vil begynne å flakse avgårde – bare så du vet det!

Skal du under 10 kilo på en terrengsykkel vil prisen øke dramatisk ettersom man da fort må over på karbonramme.

For rundt om 10.000 kroner vil du altså få en god sykkel med en fornuftig vekt som vil kunne gi deg svært mye sykkelglede.

I tillegg til dette må du tenke på hvor store hjul du skal ha, hvilket gir som gir mest nytte, om du skal ha felgbremser eller skivebremser og om du skal ha demper eller ikke.

Husk at alle sykler etter loven skal være utstyrt med lys foran og bak, men her syndes det nok en del. Det er naturligvis meningsløst for en terrengsyklist å ha lykter på sykkelen sin, men slik at i alle fall lovverket.

Da har vi kanskje gitt deg litt å tygge på, og som vi sa: ikke blås to måneder med lønn på en sykkel med mindre du driver aktivt som profesjonell!

Les mer om valg av ny sykkel her.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *