Nye feriemål for nordmenn

Sponset innlegg: STK Finans.

Ferien 2017 stormer oss i møte og snart skal hundretusenvis av nordmenn pakke kofferten og reise til utlandet – men hvor er det egentlig vi reiser?

Det er ingen tvil om at uroligheter rundt om i verden har endret våre reisevaner i sommermånedene og på mange kan man jo forstå det. Vi er opptatt av trygghet og det å slippe å se oss over skuldrene når vi skal slappe av – for det er jo tross alt avslapping det handler om.

Mange av oss har planlagt ferien i lengre tid, og det er nok mange som har latt seg friste til å ta noen økonomiske snarveier for å klare å sy sammen sommerferien. Vi vet jo at det er mange aktører som tilbyr feriefinansiering, og en av disse er som kjent STK Finans (representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Det betyr at valgfriheten er større ettersom man tidligere kan bestille turene, og det er det utvilsomt mange som har gjort.

Så: hva er det som er de hotteste destinasjonene for nordmenn som skal på ferie i år? Dette skal vi ta for oss videre i denne artikkelen.

Kroatia vokser

Det er ingen tvil om at de mange terrorangrepene som har inntruffet i Tyrkia de siste årene har ført til en markant reduksjon i turismen til landet. Nordmenn har derfor sett seg om etter andre destinasjoner som kan tilby et lignende alternativ, og blant de aller mest populære finner vi Kroatia. I en artikkel i Dagbladet fra lille julaften i 2016 sier reisebyrået Apollo at de regner med at omkring 50.000 nordmenn tar turen til Kroatia i sommer, og at destinasjonen da tangerer og går forbi Tyrkia som feriemål for oss her på berget.

Fra Vings side forteller man at Tyrkia ligger med brukket rygg og at man må regne med at det kan ta god tid før de er oppe på gammelt nivå igjen. De som har foretrukket landet som feriedestinasjon vender nå snuten mot lavkostlandene Kroatia og Bulgaria – noe man også så i 2016. Kroatia lar turistene kombinere både kultur og strandliv, og hvis man flyr til Split får man alt på en gang: strand, historie og storby, og man har sågar muligheten til å leie seg en bil og suse nedover den vakre kysten med krystallblått hav!

Kroatia lokker med et bredt spekter av ferieopplevelser!

Kroatia lokker med et bredt spekter av ferieopplevelser!

Hellas holder koken!

Øyriket i Hellas holder koken som norsk favoritt når det kommer til ferier, og man regner med at godt over 300.000 nordmenn kommer til å vende nesen den veien i år. Selv om dette har vært en traust og trygg favoritt blant oss nordmenn i en årrekke er det allikevel gode muligheter for å gjøre ferien til noe annet enn kun strand- og restaurantliv. Athen har blant annet blitt trukket frem som et høyinteressant reisemål i år og det er jo ingen tvil om at byen vil være en innertier for de som både ønsker en ferie som inneholder både kunst, kultur og sol. Mange av byens museer har fått en solid ansiktsløftning og fremstår nå som moderne. Fra Athen er det i tillegg bare en kort båt- eller flyreise til de mange greske øyene og der er det som kjent ouzo og tzatziki i lange maner for de som foretrekker dét!

Byferie i Barcelona

Mange foretrekker en kombinasjon av storbyferie og badeferie, og hvis du da velger Barcelona trenger du faktisk ikke å reise for langt! Reiseselskapene tror derfor at denne flotte spanske byen fortsatt vil være en favoritt blant nordmenn også i år.

Det er mange grunner til at vi foretrekker denne byen og man har sett at Barcelona er populær både om vinteren og våren, så det er derfor naturlig å tro at denne trenden vil rekke utover sommeren også. Et herlig klima, deilig mat og massevis av vin kombinert med shopping, for de som foretrekker det, gjør dette til en destinasjon som bare vil fortsette å vokse. Byen lar sine besøkende få se den monumentale katedralen La Sagrada Familie, den lar oss rusle rolige turer langs Middelhavet og hvis du elsker tapas kan du naturligvis velte deg i dét også! Byen har med andre ord det aller meste!

Storbyferie Barcelona

I Barcelona går badeferie og storbyferie hånd i hånd.

Glad i å reise langt? Colombia kan være tingen!

Man kan saktens snakke om trender og snakkiser, og nå om dagen er det visstnok Colombia som gjelder i bransjen. Som kjent har landet nettopp avsluttet årtier med borgerkrig, og den ferske freden sørger for at Colombia nå blir ansett som et veldig interessant reisemål. Det er ingen tvil om at mange har ønsket å reise til dette landet tidligere, men som ikke har turt, og derfor vil freden nå sørge for at mange vil få muligheten til å realisere sin drøm – hvis freden holder, og det ser det jo ut til at den gjør.

Landet har blitt beskrevet som en juvel i Sør-Amerika, og her får vi både fantastisk natur, gammel kultur og et vennlig folk. Det skal dog sies at Colombia er best å besøke i månedene desember til februar.

Mauritius for de romantiske

Hvis 2017 er et år i romantikkens tegn for deg vil destinasjoner som både Maldivene og Seychellene være gode alternativer. På grunn av et det i dag går så mange avganger med Emirates til Dubai har de nå blitt betydelig rimeligere å reise til øya som nærmest kan betegnes som et paradis; nemlig Mauritius!

Reisebyråene bekrefter at dette er en en destinasjon som er veldig ‘in’ blant de som ønsker å dra på lange reiser av den eksotiske sorten. Mark Twain har sågar sagt at Gud skapte Mauritius først før han deretter lagde Paradis som en kopi. Hvis ikke romansen blomstrer der kan du sannsynligvis bare regne med at du ikke har funnet den rette ennå!

Å legge bryllupsreisen hit er vel ingen dum idé?

Mange valgmuligheter

Som du ser så er det utrolig mange valgmuligheter når det kommer til feriedestinasjoner, og man trenger jo ikke bestandig å velge det gamle og trygge. Kroatia virker som et spennende feriemål hvor man kan oppleve litt av alt, og det er nok utvilsomt mange nordmenn som vil legge veien dit hen i sommer.

Uansett hvor ferieturen din måtte gå ønsker vi deg en riktig god sommerferie og til lykke med reisen!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *